KÜTAHYA TAVŞANLI KIŞLADEMİRLİ BARAJI’NDA SU TUTULMAYA BAŞLANDI

25.12.2020 / Gösterim Sayısı : 1230 / Arşiv

DSİ Kütahya iline yaptığı yatırımlarla bereketli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kütahya ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Kütahya Tavşanlı Kışlademirli Barajı Tamamlandı

DSİ Genel Müdürlüğü olarak bu kapsamda Kütahya’da bir barajı daha tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kütahya Tavşanlı Kışlademirli Barajı’nı tamamlayarak su tutmaya başladık.

Gövde dolgusu tamamlanarak su tutulmaya başlayan Kütahya Tavşanlı Kışlademirli Barajı’nda depolanacak su ile 5 bin 200 dekar tarım arazisi sulanacak. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 6 milyon 401 bin 200 TL gelir artışı sağlanmasını hedeflenmekteyiz.

Kütahya Tavşanlı Kışlademirli Barajının temelden yüksekliği 46,2 metre olup 1,72 milyon m3 su biriktirme hacmine sahiptir.