STOCKHOLM GENÇLER SU ÖDÜLÜ YARIŞMASI’DA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDEN ÖĞRENCİ “DİPLOMA OF EXCELLENCE” (ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ)’NE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR.

23.08.2023 / Gösterim Sayısı : 1342 / Arşiv

1997 yılından bu yana her yıl, Dünya Su Haftası etkinlikleri kapsamında Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışması düzenlenmektedir. Yarışma ile dünya su kaynaklarının araştırılması, geliştirilmesi ve korunmasını desteklemek bağlamında gençlerin su konularına ilgilerini artırmak ve ortak su konularındaki fikirlerinin hem yerel hem de küresel ölçekte geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek projenin belirlenmesi maksadı ve DSİ Genel Müdürlüğü ile Stockholm Su Enstitüsü (SIWI) arasında imzalanan anlaşma uyarınca, her yıl DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Gençler Su Ödülü Proje Yarışması düzenlemektedir. Genç katılımcıların projeleri ile ülkemizin su alanındaki temsiliyeti arttırılmasının yanı sıra gelecek nesillerin su ve çevre meselelerindeki hassasiyeti geliştirilmiş hedeflenmektedir.

2023 Türkiye Gençler Su Ödülü Proje Yarışması’na gönderilen projelerin incelenmesi için oluşturulan Jüri tarafından, 25 Mayıs 2023 tarihinde yapılan değerlendirme neticesinde İzmir Özel Çakabey Lisesi öğrencisi Ayşe Pelin DEDELER “Mikroplastikleri Su Ortamından Nano Malzemeler İle Uzaklaştıran Yeni Manyetik Sistem” konulu projesi ile birinci olmuştur. Bunun üzerine DSİ Genel Müdürlüğü mihmandarlığında İsveç’in Stockholm kentinde düzenlenen Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışması’na katılım sağlanmıştır. 22 Ağustos 2023 tarihinde İsveç Prensesi Victoria’nın katılımıyla gerçekleştirilen Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışmasında ülkemizi temsil eden Ayşe Pelin DEDELER’in projesi  “Diploma of Excellence” (Üstün Başarı Ödülü)’ne layık görülmüştür.