DİYARBAKIR- ÇÜNGÜŞ İLÇESİ MALKAYA KÖYÜ ÇATAL DERESİ TAŞKIN KONTROL KANALI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

2.01.2021 / Gösterim Sayısı : 1374 / Arşiv

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Diyarbakır’a yaptığı yatırımlarla Diyarbakır ilimizin bereketli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Diyarbakır ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Diyarbakır ilimizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak baraj, gölet ve sulama tesislerinin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.

Diyarbakır’da yapımı devam eden Diyarbakır- Çüngüş İlçesi Malkaya Köyü Çatal  Deresi  Taşkın Kontrol Kanalı  işi kapsamında toplam 646 metre çift taraflı kargir duvar ve 2 adet menfez yapılacaktır.

Çalışmaların tamamlanmasıyla 1 mahalle ve 100 dekar arazinin taşkın riski azalacaktır. Bu yıl itibariyle çift taraflı 620 metre kargir duvar inşaatı tamamlanmış olup işimizin yapımı hızla devam etmektedir. Diyarbakır- Çüngüş İlçesi Malkaya Köyü Çatal  Deresi  Taşkın Kontrol Kanalı  çalışmasında fiziki olarak % 95 gerçekleşme sağlanmış olup, çalışmaların yıl sonunda kadar tamamlanması hedeflenmektedir.