SULAMA YATIRILARI MASAYA YATIRILDI

14.01.2021 / Gösterim Sayısı : 902 / Arşiv

14 Ocak 2021 Perşembe günü Genel Müdürlüğümüz Namık Kiper toplantı salonunda düzenlenen toplantıda ‘Sulama Yatırımları’’ masaya yatırıldı.

Genel Müdürümüz Kaya Yıldız’ın başkanlığında yapılan toplantıda Genel Müdür Yardımcılarımız Murat Dağdeviren, Şadiye Yalçın, Oğuz Kasap, Faruk Fıratoğlu, Daire Başkanlarımız ve Bölge Müdürlerimiz video konferans ile katılım sağladılar.

Söz konusu toplantı Genel Müdürümüz Kaya Yıldız’ın kısa açılış konuşması ile başladı.

2021 Yılını Sulamada Hamle Yılı İlan Ettik

 

Genel Müdürümüz Kaya Yıldız konuşmasında;’ Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin öncülüğünde 2021 yılının sulamada hamle yılı ilan edildiğinin altını çizerek, DSİ Genel Müdürlüğü büyük hedefleri olan bir kurumdur. Bundan dolayı Sayın Bakanımız tarafından belirlenen hedeflere de inşallah yapacağımız başarılı çalışmalarla ulaşacağız. Bunun içinde geçmiş yıllardan daha çok gayret ve çaba göstereceğiz.

 

Bilindiği üzere sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır.

 

Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır. Bunun için hedefimiz 250 bin hektar alanı sulamaya açmaktır.

 

Bununla birlikte bütün dünyayı etkilen COVİT-19 hastalığı süreci tarımın ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Tabi tarım ve gıdanın olmazsa olmazı da su ve sulama yatırımlarıdır. Dolayısı ile gelinen noktada sulamada planlama, projelendirme ve devam eden işlerimizin önemi daha da artmıştır. Önümüze koyduğumuz kurumsal hedeflerimize ulaşmak için çok büyük gayret ve çaba göstereceğiz. Ekip ve koordinasyon çalışması ile bunu başaracağımıza inanıyor, hepinize 2021 yılında sağlıklı ve başarılı bir çalışma sezonu diliyorum. ’dedi.

 

Genel Müdürümüz Kaya Yıldız’ın açılış konuşmasının ardından söz konusu toplantıda ‘Sulama Yatırımları’ masaya yatırıldı.