BALIKESİR REŞİTKÖY BARAJI’NDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

22.01.2021 / Gösterim Sayısı : 2265 / Arşiv

DSİ Balıkesir iline yaptığı yatırımlarla bereketli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Balıkesir ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Çalışmaları devam eden Balıkesir Reşitköy Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 63 bin 416 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak.

Baraj gövde ve dolusavak kazıları ile derivasyon tüneli kazı ve yol imalatları tamamlandı. Barajda derivasyon tüneli beton imalatları devam etmektedir. Temelden yüksekliği 45nmetre ve su depolama kapasitesi 92,30 milyon m3 olan Balıkesir Reşitköy Barajının tamamlanması ile 2020 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 39 milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.