DSİ YANGINLA MÜCADELEDE SAHADA...

21.08.2024 / Gösterim Sayısı : 194 / Arşiv

Köklü kurumsal geçmişi 1914 yılına kadar uzanan DSİ Genel Müdürlüğü; sağlam teşkilat yapısı, yetkin personel kapasitesi ve güçlü makina parkı ile suyun gücünü milletimizle buluşturmaktadır.

DSİ, 6200 Sayılı Kuruluş Kanunu çerçevesinde; taşkın sular ve sellere karşı koruyucu tesisler inşa ederek akarsularda ıslah yapmak ve icap edenleri seyrüsefere elverişli hale getirmek görevlerini yerine getirirken güçlü makine parkı büyük rol üstlenmektedir.

İş makineleri yalnıca taşkınlarda değil; orman yangını, deprem, karla mücadele gibi çalışmalarda da aktif bir şekilde görev almakta, tüm doğal afetlerde vatandaşların hizmetinde bulunulmaktadır.

DSİ, Orman yangınları konusunda da özellikle yangın esnası ve yangın sonrası tüm imkânlarını seferber ederek, ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmalara güçlü bir destek vermektedir. Bu çerçevede makine parkı imkanları seferber edilerek yangın bölgelerinde görevlendirilmekte, yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere su temini sağlamaktadır.

Arazi deneyimli personel ile yangın söndürme çalışmalarına altyapı desteği verilmekte ve yangın sonrasında oluşan hasarların giderilmesi çerçevesinde çalışmalara aktif katılım sağlanmaktadır.

DSİ, "Yeşil Vatan"ın müdafaası adına iş makineleri ve personeli ile sahada 7/24 görev yapmaktadır.

Son olarak 15 Ağustos’ta ülkemizin farklı bölgelerinde çıkan yangınlarla mücadele kapsamında DSİ makine parkına ait toplam 95 adet iş makinesi ve 143 personel sahada görev yapmış ve çalışmalara güçlü destek sağlamıştır.