ÇUKURKÖY HİS GÖLETİ KIRSAL KALKINMAYA DESTEK OLUYOR

1.03.2021 / Gösterim Sayısı : 1702 / Arşiv

Ege Bölgesinin incisi Muğla ilimiz, turizmin önemli noktalarından biri olmasının yanı sıra iklimi ve bereketli topraklarıyla da eşsiz güzelliklere sahiptir. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak son yıllarda yaptığımız sulama yatırımlarıyla Muğlalı çiftçilerimizin su ihtiyacını temin ederek; yıl içerisinde birden çok ürün ekilmesine imkân sağlıyoruz. Sadece Muğla ilimize son 18 yılda 7 baraj ve 3 gölet inşa edilmiş; 17 sulama tesisi tamamlanmış olup, toplamda 86 bin 146 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece çiftçilerimize yıllık 123 Milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır.

Çukurköy Hayvan İçmesuyu Göleti ile Kırsal Kalkınmaya Destek

 Devlet Su İşleri olarak her yıl artarak devam eden yatırımlarımız ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Muğla’ya bir yeni gölet daha kazandırdık.  Milas ilçesine bağlı Çukurköy Mahallesinde yapım çalışmaları tamamlanan “Çukurköy Hayvan İçmesuyu Göleti” sayesinde bölgede yapılan Hayvancılık ve Arıcılık arttırılarak kırsal kalkınmaya destek sağlanmıştır. 35.000 m3 su depolama hacmine sahip Gölet, Muğla’lı çiftçilerimizin hizmetindedir.