DSİ SON 18 YILDA ÇANKIRI’DA 10 BARAJ 4 GÖLET YAPTI

3.03.2021 / Gösterim Sayısı : 4388 / Arşiv

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Çankırı’ya yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor. Depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor.

 

DSİ tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü, diğer sektörlerin de itici sektörü olmaktadır.

 

 

Çankırı’nın Münbit Topraklarını Sulamaya Açıyoruz…

Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 18 yılda Çankırı ilinde inşa edilen 17 sulama tesisi ile 185 Bin 770 dekar zirai arazi sulamaya açıldı. Böylece Çankırı topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 124 milyon 696 bin TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

 

102 Bin 910 Dekar Arazide İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor…

Çankırı için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için Koyunbaba Barajı Sulaması inşaatı devam ediyor. İnşaatın tamamlanması ile toplam 102 Bin 910 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık 102 Milyon 910 Bin TL katkı sağlanacaktır.

Çankırı’ya 10 Baraj ve 4 Gölet Kazandırdık.

Ülke tarımının önemli illerinden biri olan Çankırı’da ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente 83 adet Tesis ile 1 Milyar 414 Milyon 772 Bin 429 TL yatırım yaptık. Çankırı’da son 18 yılda 10 baraj ve 4 gölet inşa ettik.

İnşaatı Devam Eden 4 Baraj ve 1 Gölet ile 176 Bin 950 Dekar Arazi Daha Sulamaya Açılacak

Diğer taraftan Çankırılı vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Çankırı’nın su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 4 Baraj ve 1 Göletin yapım çalışmaları devam ediyor.

Çankırı’ya Menba Kalitesinde İçmesuyu

Diğer taraftan 2003 yılından bugüne kadar tamamladığımız 7 adet içme suyu tesisi ile 148.000 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan, yıllık 16,29 milyon m³ içme suyu temin ediyoruz.

Çankırı’da Taşkın Riskini Azaltıyoruz

Ayrıca; Çankırı İlinde taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 38 adet taşkın koruma tesisi ile 36 yerleşim yeri ve 50 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladık.

 

3 Adet Yeraltı Depolaması Tamamlandı                             

Baraj ve Gölet Çalışmalarımızın yanında düşük maliyet ve daha az su kaybı sağlayacak olan Yeraltı Barajı İnşa çalışmalarımız kapsamında Çankırı ilimizde 3 adet depolama tesisi tamamlandı.