DSİ SON 18 YILDA BOLU’DA 3 BARAJ 1 GÖLET YAPTI

5.03.2021 / Gösterim Sayısı : 2578 / Arşiv

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Bolu’ya yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor. Depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor.

DSİ tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü, diğer sektörlerin de itici sektörü olmaktadır.

Bolu’nun Münbit Topraklarını Sulamaya Açıyoruz…

Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 18 yılda Bolu ilinde inşa edilen 2 sulama tesisi ile 8 Bin 340 dekar zirai arazi sulamaya açıldı.  Böylece Bolu topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 5 milyon 499 bin TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

32 Bin 800 Dekar Arazide İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor…

Bolu İlimiz için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için Seben Taşlıyayla Göleti Sulaması Sulaması inşaatı devam ediyor. İnşaatın tamamlanması ile toplam 32 Bin 800 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık 32 Milyon TL katkı sağlanacaktır.

Bolu’ya 3 Baraj ve 1 Gölet Kazandırdık

Ülke tarımının önemli illerinden biri olan Bolu’da ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente 55 adet Tesis ile 903 Milyon 587 Bin 705 TL yatırım yaptık. Bolu’da son 18 yılda  3 Baraj ve 1 Gölet inşa ettik.

İnşaatı Devam Eden 3 Baraj ile 15 Bin 100 Dekar Arazi Daha Sulamaya Açılacaktır.

Diğer taraftan Bolulu vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Bolu’nun su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 3 Barajın yapım çalışmaları devam ediyor.

Bolu’ya Menba Kalitesinde İçmesuyu

Diğer taraftan 2003 yılından bugüne kadar tamamladığımız içmesuyu tesisleri ile 311.810 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan, yıllık 20,50 milyon m³ içmesuyu temin ediyoruz. Ayrıca inşaatı devam eden Bolu Karadere İçmesuyu Tesisinin tamamlanması ile Bolu şehir merkezine yıllık 7,88 milyon m³ içmesuyu verilecek.

Bolu’da Taşkın Riskini Azaltıyoruz

Ayrıca; Bolu  İlinde taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 39 adet taşkın koruma tesisi ile 41 yerleşim yeri ve 1.350 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladık.