SİVAS MERKEZ ELBEYLİ GÖLETİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

8.03.2021 / Gösterim Sayısı : 1373 / Arşiv

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Sivas Merkez Elbeyli Gölet’inde çalışmalar devam ediyor. Çalışmaları devam eden Sivas Merkez Elbeyli Gölet’inin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 1.790 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak. 

Gölet ulaşım yolu, gövde kazısı ve derivasyon kondüvisi tamamlandı.  Gölet enjeksiyon, gövde dolgu, dolusavak, ayar vana odası, su alma yapısı, enerji kırıcı havuzu ve elektromekanik teçhizat imalatlarına devam edilecek.

Temelden yüksekliği 17,50 metre ve su depolama kapasitesi 668.000 m³ olan Sivas Merkez Elbeyli Gölet’inin tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile dekar başına 1.324 TL gelir artışı ile 159 kişiye istihdam sağlayacak ve ülke ekonomisine yıllık 2.090.072 TL katkı sağlaması hedefleniyor.