DSİ GENEL MÜDÜRÜ YILDIZ, TOKAT TURHAL BARAJI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

8.03.2021 / Gösterim Sayısı : 2541 / Arşiv

“Turhal İlçesinde Yazıtepe, Kazova ve Turhal Ovalarına ait 43 bin 660 dekar tarım alanına can suyu olacak ve Turhal İlçe Merkezinin talkın riskini azaltacak Turhal Barajında çalışmalar devam ediyor.”

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Ali Gökyel, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan, DSİ 7. Samsun Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, beraberlerinde ki teknik heyet ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte 6 Mart 2021 Cumartesi günü Tokat Turhal Barajında incelemelerde bulundu.

İlk olarak Turhal Barajı şantiyesinde incelemede bulunan Yıldız, daha sonra şantiyeye geçerek baraj inşaatında gelinen seviye hakkında ilgililerden brifing aldı.

İncelemelerinin ardından açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ’Bugün teknik ekibimiz ile birlikte Turhal Barajı inşaatımızda incelmelerde bulunarak çalışmalarda gelinen seviye hakkında bilgi aldık. Turhal Barajı inşaatımızda gövde dolgusu, dolusavak ve rolekasyon yolunda çalışmalara devam edilmektedir.

Tokat Turhal Barajımızın temelden yüksekliği 121 metre olup, barajın tamamlanması ile Turhal ilçe merkezinin 2050 yılına kadar ihtiyacı olan yılda 14,84 hektometreküp su temini ve 0,79 megavat kurulu gücüyle enerji üretimi sağlanacak ve 43 bin 660 dekar tarım arazisi suya kavuşacak. Ayrıca Turhal ilçe merkezi de taşkından korunacak." bilgisini verdi.

Yıldız, söz konusu projenin tamamlanmasıyla 2021 birim fiyatları ile dekar başına 1.293 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 56 milyon 452 bin 380 TL katkı ve 1.268 kişiye istihdam alanı sağlanması hedeflendiğini de belirterek çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.