2021/2 SAYILI GENEL MÜDÜRLÜK MERKEZ İŞ YERİ İŞYERİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURUL TOPLANTISI YAPILDI

24.03.2021 / Gösterim Sayısı : 2200 / Arşiv

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 22. maddesi gereği Genel Müdürlük Makamının 19/10/2020 tarihli Olur`larına istinaden teşekkül ettirilen “ İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu” toplantısı Genel Müdürlüğümüz Namık Kiper Toplantı salonunda yapıldı.

 

Genel Müdürümüz Kaya Yıldız ve İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’nın başkanlığında yapılan toplantıya Genel Müdür Yardımcımız Murat Dağdeviren ile Genel Müdürlüğümüzden ve İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğünden ilgili Daire Başkanları, İSGGM AÇSH Uzmanları, Daire Başkan Yardımcıları, Şube Müdürleri ve ilgililer katıldılar.

 

Toplantının başında kısa bir selamlama konuşması yapan Genel Müdürümüz Kaya Yıldız, ‘ Ülkemizdeki bütün su kaynaklarının plânlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu, Merkezi Yönetim Bütçesine tabii özel bütçeli yatırımcı bir kuruluş olan ve bu yıl 67. yılını kutlayan Kurumumuz 23 000 kişiye yaklaşan çalışan sayısıyla;  enerji,  tarım, hizmet ve taşkın olmak üzere toplam 4 sektörde hizmet verirken, yaptığı tüm tesislerin fen ve sanat kaidelerine uygun olarak hayata geçirilmesi için büyük özen göstermekte ve hizmetlerini kendisine ayrılan bütçeyle etkin ve verimli bir biçimde sürdürmeye çalışmaktadır. Bu faaliyetler yerine getirilirken çalışanlarımızın sağlığının korunması ve tüm işyerlerimizde iş sağlığı ve güvenliğini tehdit edebilecek risklerin ortadan kaldırılması ve öncelikli olarak iş kazalarının önlenerek iş güvenliği anlayışının tüm çalışanlarımızca benimsenip hayata geçirilmesi büyük önem arz etmektedir.

 

30.06.2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından her konuda diğer Kamu kurumlarına öncülük etmiş olan Kurumumuz, iş sağlığı ve güvenliği konularında da hiç vakit kaybetmeden yapılacak olan çalışmalara yönelik bir yol haritası belirlemiş ve hızlı bir biçimde hareket ederek gereken adımları atmıştır.  Mezkur kanun ve ilgili mevzuatının Genel Müdürlüğümüze tevdi ettiği görevlerin yerine getirilmesini sağlamak, merkez ve taşra birimlerinde iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin kurumsal bir disiplin çerçevesinde işbirliği-koordinasyonunu gerçekleştirmek maksadıyla Personel Dairesi Başkanlığımız teşkilatında “İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü” kurulmuştur.

           

Bölge Müdürlüklerimizde ise iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili faaliyetlere Personel Şube Müdürlüğü alt şemasında “Çalışma İlişkileri Şefliği” nin görevleri arasında yer verilmek suretiyle Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilatı bünyesinde iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerine ilişkin organizasyon yapısı tamamlanmıştır.  Merkez ve taşra teşkilatımızda toplam 161 adet İş Sağlığı ve Güveliği Kurulu tesis edilmiştir. Burada ki tek gayemiz güvenli çalışma ortamlarını oluşturarak çalışanlarımızın can güvenliğini korumaktır. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum ’dedi.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’da yaptığı açıklamada ;

 

Öncelikle bu toplantıya yapmış olduğu ev sahipliğinden dolayı DSİ Genel Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum. İş Sağlığı ve Güvenliği ile alakalı bütün bilgi ve birikimlerimizi kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşıyoruz. Bu kurumların başında da DSİ Genel Müdürlüğümüz gelmektedir. DSİ’nin vermiş olduğu hizmetler olmayınca olmayacaklar hizmetlerdir. Suya hizmet etmek, insana hizmet etmektir. İnsanı yaşatmak için çalışırken kurumlarımızı ayakta tutan çalışanlarımızın hayatlarını korumak zorundayız. Bu bakımdan DSİ bizim için  çok önemli bir kurumdur.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği konularını önemsemek insanları önemsemektir. DSİ, çok değerli mühendisler yetiştiren ve köklü bir kurum kültürüne sahip devletimizin yapıtaşı kurumlarındandır.

 

Açıkcası DSİ, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda sorumluluğunu yerine getiren kurumların başında gelmektedir.Çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini korumak bizim en büyük vazifemizdir. Bununla birlikte önem verdiğimiz diğer bir hususta meslek hastalıklarıdır. Bu konuda da gereken çalışmları titizlikle yürütmekteyiz. Son olarak bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyor ve diyoruz ki ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’’dedi.

 

Söz konusu toplantıda; Genel Müdür Yardımcımız Murat Dağdeviren, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Erol Büyükkiraz ve Personel Dairesi Başkan Yardımcısı Şahin Kumbaroğlu tarafından katılımcılara aşağıdaki hususlarda bilgilendirme yaptılar.

 

  1. Genel Müdürlüğümüz Merkez ve Taşra Teşkilatında görülen COVID-19 vakalarının güncel durumunun ve alınan/alınacak tedbirlerin görüşülmesi,
  2. Mayıs ayında taşınılması planlanan yeni Genel Müdürlük binasına taşınma işleminden önce iş sağlığı ve güvenliğine yönelik olarak birimler tarafından alınması gereken tedbirlerin görüşülmesi,
  3. Kurumumuzda 2020 yılında meydana gelen iş kazalarının 2019 yılıyla karşılaştırılarak, sebep ve sonuçlarının görüşülmesi, 
  4. COVID-19 Salgın yönetimi akış diyagramının gözden geçirilmesi hususlarını içeren bir sunum gerçekleştirdi.

 

 

Sunumun ardından katılımcılar tarafından değerlendirme ve istişarede bulunuldu.