KIRŞEHİR (YENİ KUYULAR) İÇMESUYU ARITMA TESİSİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

7.04.2021 / Gösterim Sayısı : 1366 / Arşiv

DSİ Kırşehir’e yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kırşehir ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Kırşehir (Yeni Kuyular) İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde çalışmalar devam ediyor.  Günlük arıtma kapasitesi 21.600 m³ olan tesis ile Kırşehir halkına arıtılmış ve yaşamsal olarak en kaliteli su verilmesi hususunda çalışmalar devam ediyor.

Çalışmaları hızla devam eden iş kapsamında; İdari Bina, Membran Binası, Paket Arıtma Binası, Dekantör Binası, Trafo Jeneratör Binası ve Havalandırma Binası kaba inşaat imalatları, ayrıca bu binalara ait tesisat (elektrik-su-yangın-ısı), ince sıva, boya, ısı yalıtım imalatları da tamamlandı. Tesisin elektrik ihtiyacının karşılaması amacı ile hazırlanan Enerji Nakil Hattı (ENH) imalatı geçici kabulü yapıldı ve yine tesis kapsamındaki mekanik ekipmanların fabrika kabullerinin akabinde alımı, nakliyesi ve montajları devam ediyor.

Fiziki gerçekleşme seviyesi yaklaşık % 60 olan işin tamamlanması ile birlikte Kırşehir’e arıtılmış içme suyu temin edilecektir.