YENİ YUSUFELİ İLÇESİ YEŞİLLENİYOR

9.04.2021 / Gösterim Sayısı : 1182 / Arşiv

Devlet Su İşleri Artvin’de yaptığı yatırımlarla Çoruh Nehrine altın gerdanlıklar takmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya, karayolları ve köy yollarını yeniden inşa etmeye, tarihi eserleri korunmaya, enerji ve telefon hatlarını yenilemeye, gölet ve sulama işleri de yapmaya devam ediyor.

Tamamlandığında Ülkemizin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajının göl sahasında kalacak olan Yusufeli İlçesi Yeni Yerleşim Yeninde Modern bir ilçe olarak inşa ediliyor.

DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğünce inşa edilmekte olan Yeni Yusufeli İlçesi altyapısı, üstyapısı ve çevre düzenlemesi ile birlikte yapılmaktadır.

Yeni Yusufeli İlçe Merkezinin ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Yeni Yusufeli ilçemizi yeşillendiriyoruz. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüz ve Orman Genel Müdürlüğümüz işbirliği ile Yeni Yusufeli yerleşkesinde ağaç ve fidan dikim çalışmalarımız devam ediyor. Günümüze kadar 5 bin 144 adet ağaç ve 25 bin 600 adet fidan dikimi gerçekleşmiştir. Dikilen meyve ağaçları çeşitleri zeytin, nar, hurma, kiraz, ceviz, incir, kayısı, vişne, muşmula, erik, dut, ayva ve elmadır. Dikilen fidan çeşitleri ise defne, lavanta, ardıç, fıstık çamı, mahlep, akasya, sedir, selvi, zakkum ve ateşdikenidir.