KARABÜK ESKİPAZAR HASLI GÖLETİ’NDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

16.04.2021 / Gösterim Sayısı : 2317 / Arşiv

DSİ Karabük iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Karabük ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Karabük Eskipazar Haslı Gölet’inde çalışmalar devam ediyor. Karabük Eskipazar Haslı Gölet’inin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 2.450 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak.  

Gölet Ulaşım yolu ve malzeme ulaşım yolları tamamlandı. Gövde sıyırma kazıları ve dolusavak kazı imalatlarına devam edilmektir. Temelden yüksekliği 48 metre ve su depolama kapasitesi 873,20 m3 olan Karabük Eskipazar Haslı Gölet’inin tamamlanması ile 2020 birim fiyatları ile dekar başına 1. 540 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 3 milyon 772 bin 591 TL katkı sağlanması hedefleniyor.