DSİ’DEN ADANA’YA MÜJDE

27.04.2021 / Gösterim Sayısı : 1569 / Arşiv

Adana Metal Sanayi Sitesi İle Orta Ölçekli Sanayi Sitesini Taşkınlardan Koruyacak Projede Çalışmalar Başlıyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Adana’ya yaptığı yatırımlarla Adana ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Adana ilimizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak baraj, gölet ve sulama tesislerinin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye ve vatandaşlarımızı olası taşkın zararlarından korumaya devam ediyoruz.

Adana-Seyhan TD-8 Drenaj Kanalı Islahı 3. Kısım işinin ihalesi yapıldı.  Adana-Seyhan TD-8 Drenaj Kanalı Islahı 3. Kısım işinin ihale süreci tamamlanmış olup, işin yapım sözleşmesi imzalandı. Projenin tamamlanması ile Adana İli, Seyhan İlçesi, Kıyı Boyundan başlayarak, Metal Sanayi Sitesi ile Orta Ölçekli Sanayi Sitesi arasından geçen Kamışlı (TD-8 Drenaj Kanalı) Deresi’nin taşkın önleme ve ıslah çalışmalarının yapılması sağlanacak.

Adana-Seyhan TD-8 Drenaj Kanalı Islahı 3. Kısım işi kapsamında TD-8 Drenaj Kanalında 720 metre uzunluğunda beton ağırlık duvar ile 1 adet yaya köprüsü yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla Metal Sanayi Sitesi ile Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde bulunan işyerleri ve yerleşim yerleri olası taşkınlardan korunacak.