MARDİN DEPOLAMASI CAZİBE ANA KANAL VE CAZİBE SULAMASI ŞEBEKE İNŞAATI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

15.05.2021 / Gösterim Sayısı : 1054 / Arşiv

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Mardin İline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Bu kapsamda Mardin Depolaması Cazibe Ana Kanal ve Cazibe Sulaması Şebeke İnşaatında 7 bin 500 metre uzunluğunda ana iletim kanalı dolgusu tamamlandı. Yılsonu itibarıyla ana iletim kanalı betonu, sanat yapıları ve 46 bin dekar alanda sulama şebekesi çalışmaları tamamlanarak sulamaya açılacak.  Projenin tamamının bitirilmesi ile birlikte ise toplamda 297 bin 290 dekar tarım alanı sulamaya açılmış olacak. 

 

Projenin hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye yılda 233 Milyon 670 Bin Türk Lirası katkı sağlanacak.