MUŞ İÇMESUYU İSALE HATTI İNŞAATI İŞİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

20.05.2021 / Gösterim Sayısı : 1311 / Arşiv

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Muş İline yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Muş İlinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.

Bu kapsamda Muş İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi çalışmaları hızla devam ediyor.  Muş İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisinin tamamlanması ile Muş İlinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacın karşılanacak.

Tesisin tamamlanması ile Muş İline 26,7 Milyon/m3 kaliteli içme suyu temin edilecek ve söz konusu içme suyu temini projesi iki kısım halinde yapılacak.

1.Kısım işler kapsamında Muş İl  Merkezi, Sungu, Karaağaçlı, Hasköy, Düzkışla ve Korkut yerleşimlerinin içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için yaklaşık 80 km isale hattı ve gerekli içme suyu tesisleri inşa edilecek. İhalesi 23.11.2020 tarihinde yapılmış olan “Muş İçmesuyu isale Hattı 1. Kısım”işinin yer teslimi 22.01.2021  tarihinde yapılarak, çalışmalara başlandı. 

2.Kısım işlere ait proje yapımı ise devam ediyor.  Bu kapsamda; Yeşilova, Serinova, Kırköy, Kızılağaç, Yaygın, Konukbekler, Muş OSB ve Alparslan Üniversitesi yerleşimlerinin içmesuyu ihtiyaçlarının karşılanması için yaklaşık 70 km isale hattı ve gerekli içmesuyu tesisleri inşa edilecek.