KASTAMONU TOSYA YENİDOĞAN YERALTI DEPOLAMASINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

21.05.2021 / Gösterim Sayısı : 1056 / Arşiv

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Kastamonu iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kastamonu ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

 

Kastamonu Tosya Yenidoğan Yeraltı Depolamasında çalışmalar başladı. Çalışmaların başladığı Kastamonu Tosya Yenidoğan Depolamasında depolanacak su ile tarım arazilerinin 200 dekarlık kısmının sulanması sağlanacak. 

 

Yeraltı depolamasında sıyırma kazıları tamamlanmak üzere olduğu ve sonrasında enjeksiyon işleri ve takiben gövde imalatlarına başlanılacak. İş kapsamında Gövde enjeksiyon, su alma yapısı inşaatı dolusavak taş dolgu, drenaj kazısı ve düzenlemesi işleri yapılacak.

 

Temelden yüksekliği 9 metre ve su depolama kapasitesi 75.000 m3 olan Kastamonu Tosya Yenidoğan Yeraltı Depolamasının tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 545 .000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.