KIRŞEHİR ÇİÇEKDAĞI İLÇESİNİN İÇMESUYU SORUNU ORTADAN KALKIYOR

12.07.2021 / Gösterim Sayısı : 874 / Arşiv

DSİ Kırşehir iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kırşehir ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Kırşehir Çiçekdağı İçmesuyu İsale Hattı 1. Kısım inşaat çalışmaları başladı. Çiçekdağı ilçesi ve Köseli beldesinin artan su ihtiyacını karşılamak üzere Musabeyli Cemil Çiçek Barajından alınacak suyun yaklaşık 19 km’lik hat ile iletilerek yılda 830.000 m³/yıl içmesuyu temini için çalışmalar başlamıştır.

İçmesuyu hattının spiral çelik boru, selülozik kaynak ve bazit elektrot kaynak ile birleştirme yapıldı ve fiziki gerçekleşme seviyesi %8.   İş kapsamında 1000 m³ ve 500 m³ içmesuyu deposu ve sanat yapıları imal edilecek. Kırşehir Çiçekdağı ilçesi ve Köseli beldesi halkına yaşamsal olarak en kaliteli suyun verilmesi hususunda çalışmalar tüm hızla devam etmektedir.