ARTVİN İÇİN SULAMA PROJELERİ YAPIYORUZ

19.07.2021 / Gösterim Sayısı : 1457 / Arşiv

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Artvin İlinde yapılan yatırımlarla Çoruh Nehrine altın gerdanlıklar takmaya, karayolları ve köy yollarını yeniden inşa etmeye, tarihi eserleri korunmaya, enerji ve telefon hatlarını yenilemeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya, gölet ve sulama işleri yapmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Çoruh Projeleri DSİ 26.Bölge Müdürlüğümüz tarafından Artvin İli ve İlçelerinde geliştirilen 14 adet modern sulama projesinin işletmeye alınması ile sulanacak toplam 43 bin 650 dekar tarım arazisi ile bölgedeki tarımsal faaliyetlere katkı sağlanacaktır.

Artvin İlinde işletmede Sulama Tesisimiz Yok

Artvin’de inşa halinde 2 adet sulama tesisimiz vardır. Bunlar;  Artvin Merkez Vezirköy Sulaması ile Artvin Merkez Seyitler Köyü Yeraltı Depolaması ve Sulaması. Projelerin tamamlanması halinde 1.520 dekar alan modern sulamaya kavuşacak.

Proje aşamasında ise 5 adet sulama tesisi vardır. Bunlar; Artvin Merkez Aşağımaden Köyü Göleti ve Sulaması, Artvin Yusufeli Kılıçkaya Köyü Göleti ve Sulaması, Artvin Şavşat Meydancık Regülatörü ve Sulaması, Artvin Yusufeli Pamukçular Yeraltı Depolaması ve Sulaması ile Artvin Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri Göleti ve Sulaması. Projelerin tamamlanması halinde 9 bin 330 dekar alan modern sulamaya kavuşacak.

Planlama aşamasında da 2 adet sulama tesisi vardır. Bunlar; Artvin Ardanuç Bulanık Regülatörü ve Sulaması ile Artvin Şavşat Çavdarlı Suni Besleme ve Sulaması. Projelerin tamamlanması halinde 22 bin 430 dekar alan modern sulamaya kavuşacak.

Diğer taraftan ön İnceleme aşamasında 5 adet sulama tesis vardır. Bunlar; Artvin Şavşat Tepeköy Köyü Göleti ve Sulaması, Artvin Merkez Berta Regülatörü ve Sulaması, Artvin Yusufeli İşhan Suni Besleme ve Sulaması, Artvin Merkez Sarıbudak Köyü Yeraltı Depolaması ve Sulaması ile Artvin Ardanuç Ustalar Göleti ve Sulaması. Projelerin tamamlanması halinde 10 bin 370 dekar alan modern sulamaya kavuşacaktır.