DSİ’DEN DİYARBAKIR’A BİR BARAJ DAHA

15.09.2021 / Gösterim Sayısı : 2397 / Arşiv

15 Eylül 2021 Çarşamba günü DSİ Genel Müdürlüğü Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Diyarbakır Silvan Kıbrıs Barajının yapım sözleşmesi imzalandı.

DSİ Genel Müdürümüz Kaya Yıldız başkanlığında düzenlenen imza toplantısına, Genel Müdür Yardımcımız Dinçer Aydoğan, Barajlar ve HES Dairesi Başkan V. Yusuf Ziya Kama, DSİ 10. Bölge Müdürü Mahir Arslan, EGESAN Yönetim Kurulu Başkanı Caner Atik ve ilgililer katıldılar.

İmza toplantısında kısa bir açıklama yapan DSİ Genel Müdürümüz Kaya Yıldız, ‘Diyarbakır ve Silvan ilçesi için çok büyük önem sahip Kıbrıs Barajının bölge insanımıza hayırlı olmasını diyorum. Hasretle beklenen barajımız bütün bileşenleri ile tamamlandığında inşallah bölgede ki 31 bin 240 dekar alan tarım alanını daha su ile buluşturmuş olacağız. İşin bölgemize ve yüklenici firmamıza hayırlı olmasını diliyorum. ’dedi.

Diyarbakır Silvan Kıbrıs Barajı

Türkiye’nin doğusundaki Dicle Havzasında, Diyarbakır ili Silvan ilçe merkezinin 15.00 km güneybatısında, Dicle Nehrinin küçük bir kolu olan Başköy Çayının kollarında Beypınar çayı ile Aveneköy çayının birleşiminde 100.00 m güneyde yer almaktadır.

Kil Çekirdekli Toprak Dolgu tipinde inşa edilecek barajın temelden yüksekliği 40.00 metre olup tamamlandığında 31 bin 240 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır.