MARDİN DEPOLAMASI CAZİBE SULAMASI YAPIM İŞİNDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

4.10.2021 / Gösterim Sayısı : 1306 / Arşiv

Devlet Su Genel Müdürlüğü, Mardin iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Mardin ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Bu kapsamda; Aşağı Fırat 2. Merhale Projesi kapsamında ihale edilen Mardin Depolaması Cazibe Sulaması yapım işinde 4 bin 500 dekar alanda çalışmalar devam ediyor.  Projenin tamamının bitirilmesi ile 29 bin 732 dekar tarım arazisi sulanacak.

 

Proje Mardin İli Kızıltepe İlçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. İnşaat çalışmaları devam eden Mardin Depolaması Cazibe Sulaması Ana Kanalı prizlerinden su alınacaktır. Bu yıl içinde 4 bin 500 dekar alanda çalışmalar tamamlanarak 99 bin 66 m PE100 borunun, 33 bin 165 metre CTP borunun ve üzerindeki sanat yapılarının bitirilmesi hedeflenmekte olup, bu kapsamda 89 bin 66 metre PE100 boru döşenmiştir. Ayrıca proje kapsamında 58 köyde toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir.