HAKKÂRİ YÜKSAKOVAYA MENBA KALİTESİNDE İÇMESUYU

6.10.2021 / Gösterim Sayısı : 1073 / Arşiv

Hakkâri Yüksekova İçmesuyu Tesisleri işi’nin” tamamlanması ile Hakkâri İli Yüksekova İlçesinin 2045 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Yüksekova İlçesine yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Yüksekova İlçesinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde ve içme suyu ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli rol oynamaktadır.

 

Bu kapsamda Hakkâri Yüksekova İçmesuyu Tesisleri çalışmaları devam ediyor. Hakkari Yüksekova İçmesuyu Tesislerinin tamamlanması ile Yüksekova İlçesinin 2045 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak ve tesisin tamamlanması ile Yüksekova ilçesine 27,375 milyon/m³ kaliteli içme suyu temin edilecek.

 

Söz konusu içme suyu temini projesi tek kısım halinde yapıldı. Hakkâri Yüksekova İçmesuyu Tesisleri kapsamında Yüksekova İlçe merkezi yerleşiminin içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için yaklaşık 7,55 km isale hattı ve gerekli içme suyu tesisleri inşa edildi.

Dilimli Barajından alınan yıllık 27,375 milyon m³ su 7,55 km uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla Yüksekova İlçe merkezine içme suyu olarak verilecektir. İsale hattı inşaatında; 7.550,13 m boru döşenmiş, 2 adet yatay sondaj yapılmış % 97 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 2021 yılı Kasım ayı itibariyle tesisin tamamlanması ile Yüksekova ilçesinde yaşayan vatandaşlarımıza kaliteli içme suyu temin edilecek.