BURSA KARACABEY GÖLECİK BARAJI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

1.11.2021 / Gösterim Sayısı : 879 / Arşiv

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Bursa iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Bursa ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda Bursa Karacabey Gölecik Barajı’nda çalışmalar devam ediyor. Projenin tamamlanması ile birlikte Gölecik Barajı’nda depolanacak 35,86 milyon metreküp su vasıtasıyla Karacabey İlçesinin 7,4 hm3/yıl içme, kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. Karacabey İlçesi Gölecik, Şahinköy, Karasu, Fevzipaşa, Aruz, Tophisar, Dağkadı, Danışment ve Çavuşköy Mahallelerine ait sulanabilir tarım arazilerinin 45 bin 870 dekarlık kısmı sulu tarıma kavuşturulacaktır.

Bu güne kadar gövde kazı ve taban betonu, ulaşım ve malzeme taşın yolları ile mansap şevlerinin kaplanması imalatları gerçekleştirilen projenin hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye yılda 110 Milyon Türk Lirası katkı sağlanacaktır.