YEŞİL KARINCALAR İŞ BAŞINDA

15.12.2021 / Gösterim Sayısı : 941 / Arşiv

GİRESUN BATLAMA DERESİ’NDE HUMMALI ÇALIŞMA

 Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz illerine yapılan yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Ülkemizin en çok yağış alan Doğu Karadeniz Bölgesinde şüphesiz ki dere ıslahları da büyük önem arz etmektedir.

 

Bu kapsamda DSİ olarak estetik ve emniyeti ön plana çıkaran ıslah projelerimizle, hem taşkın risklerini azaltıyor, hem de halkımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. Bu ıslah çalışmalarımız da, idari imkânlarla yaptığımız makinalı çalışmalarımız da önemli bir rol oynamaktadır.

 

Doğu Karadeniz illerinde makinalı çalışmalar belirli periyotlar halinde devam ediyor. Ülkemizin en çok yağış alan bölgesi olan Doğu Karadeniz’de, makinalı çalışmalarımızla riskli derelerdeki taşkın risklerini azaltıyoruz. Olası afetlerde tedbir almak maksadıyla, şuan da Giresun’un Batlama Deresi’nin muhtelif noktalarında, 2 dozer, 2 ekskavatör, 5 kamyon ve 1 adet paletli yükleyici ile dere tanzimi ve bent temizliği çalışması yürütmekteyiz. Çalışmalarımızı tamamladığımızda, Batlama Vadisi’nde taşkın risklerini azaltmış olacağız. Ayrıca 22.(Trabzon) Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapım sözleşmesi imzalanan “Giresun Merkez Batlama Vadisi Islahı 3. Kısım” işi kapsamında, Batlama Deresi üzerine 6 km taşkın kontrol yapısı ile birlikte, 13 adet araç köprüsü inşa edeceğiz.