STOCKHOLM GENÇLER SU ÖDÜLÜ YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

4.01.2022 / Gösterim Sayısı : 5262 / Arşiv

1997 yılından bu yana her yıl Dünya Su Haftası etkinlikleri kapsamında Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışması düzenlenmekte olup Yarışma Stockholm Su Vakfı adına Stockholm Su Enstitüsü (SIWI) tarafından İsveç Prensesi Victoria’nın himayesinde gerçekleştirilmektedir.

Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek projenin belirlenmesi maksadıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Gençler Su Ödülü Proje Yarışması düzenlemektedir. Dünya su kaynaklarının araştırılması, geliştirilmesi ve korunmasını desteklemek amacıyla gençlerin su konularına ilgilerini artırmak gerekmektedir. Bu bağlamda ödülün amacı, genç bireylerin ortak su konularındaki fikirlerinin hem yerel hem de küresel ölçekte geliştirilmesidir. Ayrıca, genç katılımcıların projeleri ile ülkemizin görünürlüğü ve temsiliyeti artırılacak; gelecek nesillerin su ve çevre meselelerindeki hassasiyeti geliştirilmiş olacaktır.

Yarışma, Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarda öğrenim gören 15-20 yaş arası bütün lise öğrencilerine açıktır.

Proje temaları, “kuraklık/taşkınlar, yeraltı suyu, tuzlanma, suyla ilgili farmakolojik sorunlar ile sanitasyon ve hijyen” olup, proje hazırlanırken su kalitesi, su kaynakları yönetimi, suyun korunması, atık suyun arıtılması yoluyla yaşam kalitesinin geliştirilmesi hususları göz önünde bulundurulmalıdır.

Türkiye Gençler Su Ödülü Yarışması 2022”de birinciliğe layık görülen proje sahibi finalist(ler), 2022 yılı Ağustos ayının son haftasında İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleştirilecek olan “2022 Dünya Su Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenecek “2022 Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışması”nda ülkemizi temsil edecektir.

Covid-19 pandemisi kapsamında belirlenecek uygulama doğrultusunda yarışmaya katılım mümkün olmaması halinde çevrimiçi gerçekleştirilecek yarışmada ülkemizi temsil edecektir. Stockholm Gençler Su Ödülüne başvuru Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılacaktır.

 

Yarışmaya dair başvuru koşulları ve şartnameler aşağıda yer almaktadır.

2022_TGSO_Proje_Yarismasi_Sartnamesi.pdf

Afis+2022.pdf