SAMSUN-ÇARŞAMBA OVASI DENİZE ÇIKIŞ YAPILARI ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

10.01.2022 / Gösterim Sayısı : 1296 / Arşiv

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Samsun’a yaptığı yatırımlarla Samsun ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Samsun ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Samsun ilimizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak, baraj, gölet ve sulama tesislerinin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.

Yapımı devam eden Çarşamba Ovası Denize Çıkış Yapıları ve Sol Sahil Drenajı 2. Kısım İnşaatı” işi kapsamında 2 adet menfez yapısı (9,0x3,0) ve 2 adet denize çıkış yapısı (Miliç ve Kaynarca) tamamlandı. 2 adet denize çıkış yapısında (Araplı-Turgutlu  ve Simenit) çalışmalar devam etmektedir. Muhtelif kategorilerde 815.000 tonun üstünde taş kullanılmıştır.

 

Söz konusu işin tamamlanmasıyla, Çarşamba Ovasındaki yüksek yeraltı sularının drenajını sağlayan tahliye kanallarının denize bağlantı noktasında, hakim rüzgâr yönü ve dalga yüksekliğine göre modellenen yapılar sayesinde, drenajı sağlanacaktır. Böylece daha geniş alanda daha verimli tarım yapılabilecektir. Çarşamba Ovası Denize Çıkış Yapıları ve Sol Sahil Drenajı 2. Kısım İnşaatı” işinde fiziki olarak %60 gerçekleşme sağlanmıştır.