BATMAN MERKEZ İLUH VE AVŞO DERELERİNİN ISLAHI TAMAMLANDI

25.01.2022 / Gösterim Sayısı : 861 / Arşiv

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Batman’a yaptığı yatırımlarla Batman ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Batman ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Batman ilimizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.

Batman’da yapımı devam eden Batman Merkez İluh ve Avşo Dereleri yapım işi kapsamında İluh Memba kısmında ( Erköklü Mevki) 2.360 metre betonarme duvar ve 4 adet menfez ve korkuluklar da dahil tüm imalatlar tamamlandı, İluh Mansap kısmında ise yaklaşık 2.091 metre (çift taraflı) betonarme duvar ve 4 menfez ve korkuluklar da dahil tüm imalatlar tamamlanıp, ek kazıları bitirildi. Avşo deresinde ise yaklaşık 1.047 metrelik (çift taraflı) betonarme duvar ve korkuluklar da dahil tüm imalatlar tamamlandı.