EREĞLİ’DE HİS GÖLETLERİ İLE KIRSAL KALKINMAYA DESTEK OLUYORUZ

13.04.2022 / Gösterim Sayısı : 1282 / Arşiv

DSİ Genel Müdürlüğü suyu en doğru şekilde yöneterek, içme ve kullanma suyu olarak insana, sulama suyu olarak toprağa ulaştırmak için projeler üretip tesisler inşa ettiği kadar, suyun zararlarının önüne geçmek ve yaban hayatını korumak için de faaliyet göstermektedir.

Sahip olduğu iş makineleri ve deneyimli operatörleri ile çevre düzenlemesinden, kanal ve gölet temizliğine, tahkimattan dere ıslahına, kazıdan yol çalışmasına kadar birçok alanda hizmet vermektedir.

Küresel ısınma ile birlikte kaliteli ve temiz suyun önemi giderek artıyor. Kırsal mahallelerde bulunan hayvan üreticilerimiz, özellikle yaz aylarında yeterli ve temiz içme suyuna ulaşmak için önemli mesafeleri aşmak zorunda kalıyor. Tüm gününü arazide geçiren mera hayvanları için yapılan Hayvan İçmesuyu Göletleri önem arz etmektedir

 

Konya ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Bölge Müdürlüğümüzce su ihtiyacının ve potansiyelinin net bir şekilde belirlenmesi için etütler yapılmış olup sondaj ve gölet yapımı konusunda gerekli çalışmalara başlanılmıştır.

 

Bu kapsamda kuruluşumuza ait iş makinaları ile Ereğli’ye 3 adet Hayvan İçmesuyu Göleti daha kazandırdık. Hayvan İçmesuyu Göleti sayesinde bölgede yapılan hayvancılık arttırılarak kırsal kalkınmaya destek sağlanmıştır.

 

Ulumeşe Göleti’nde 11 bin 400 m³ ,Çağlar Göleti’nde 32 bin m³ ve Alhanlı Göleti’nde ise 9 bin 630   olmak üzere toplamda yaklaşık 53 bin m³  su depolama hacmine sahiptir.