
Devlet
Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini
yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerimizin kazançlarını
doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam
ediyor.
Türkiye’de suyun dörtte üçünün sulamada
kullanılmakta olup bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve
tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ediyoruz.
Bu
bakımdan suyu depolamak, inşa edilen sulama tesisleriyle tarım arazilerine
ulaştırmak ve bu süreçte su kayıplarını minimum seviyeye indirmek önem taşıyor.
Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.
Kayseri İlimizde 2020 Yılında 714.790
Dekar Tarım Arazisi Sulandı
Bu kapsamda Kayseri’de 5 Mayıs 2020 tarihinde başlayan sulama sezonu 31 Ekim 2020 tarihinde tamamlandı. 2020 yılı sulama sezonunda Kayseri ilimiz ve ilçelerimizde toplam 714 bin 790 dekar tarım arazisi sulandı. Yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 528 milyon 944 bin TL katkı sağlandı.
Nevşehir İlimizde 2020 Yılında 76 Bin 130
Dekar Tarım Arazisi Sulandı
Nevşehir’de 1 Mayıs 2020 tarihinde başlayan sulama sezonu 15 Ekim 2020 tarihinde tamamlandı. 2020 yılı sulama sezonunda Nevşehir ilimiz ve ilçelerimizde toplam 76 bin 130 dekar tarım arazisi sulandı. Yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 56 milyon 336 bin TL katkı sağlandı.
Yozgat İlimizde 2020 Yılında 371 Bin 250
Dekar Tarım Arazisi Sulandı
Yozgat’ta ise 1 Mayıs 2020 tarihinde başlayan
sulama sezonu 14 Ekim 2020 tarihinde tamamlandı. 2020 yılı sulama sezonunda Yozgat ilimiz ve
ilçelerimizde toplam 371 bin 250 dekar tarım arazisi sulandı. Yapılan sulu
tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 302 milyon
568 bin TL katkı sağlandı.