DSİ GENEL MÜDÜRÜ AKCA BAŞKANLIĞINDA KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

7.05.2022 / Gösterim Sayısı : 3557 / Arşiv

6 Mayıs 2022 tarihinde DSİ Genel Müdürü olarak göreve başlayan Prof.Dr. Lütfi Akca 7 Mayıs 2022 tarihinde DSİ Genel Müdürlüğünde yapılan toplantıya başkanlık yaptı.

DSİ Genel Müdürü Prof.Dr. Lütfi Akca başkanlığında yapılan koordinasyon toplantısına DSİ Genel Müdür Yardımcıları ile Diare Başkanları katıldılar.

DSİ Genel Müdürlüğü Namık Kiper Toplantı Salonunda yapılan söz konusu koordinasyon toplantısında açılış ve değerlendirme konuşması yapan DSİ Genel Müdürü Prof.Dr. Lütfi Akca;

‘’Öncelikle toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bilindiği üzere 6 Mayıs 2022 tarihi itibariyle Genel Müdürlük görevini devralmış bulunmaktayım. Bu günde istedimki kurumumuzun çalışmalarını hep birlikte değerlendirelim.

DSİ Genel Müdürlüğünün özellikle sosyal medyada kullanmış olduğu ‘’Su Vatandır’’ sloganından yola çıkarak diyorum ki; ‘’Su vatan olduğuna göre bizler de o vatanın askerleriyiz’’. Bundan dolayı bize verilen bu önemli görev için buradayız. Su ile ilgili uzun yıllardır önemli ve kritik çalışmalarımız oldu. DSİ ile geçmişten bu yana güçlü bağlarımız var. DSİ ülkemizin kalkınmasının kilometre taşlarınından olup bir markadır. DSİ’nin hizmetlerinden faydalanmayan tek bir vatandaşımız yoktur. Dolayısıyla bizler bugün bu bayrağı devralmış olmaktan gurur duyuyor ve bu bayrağı en ileriye taşımakla mükellefiz. ‘’ Müslümanın iki günü eşitse ziyandadır’’ hadis-i şerifinden yola çıkarak, yarın bugünden daha çok çalışacağız.

Bilindiği üzere iklim değişikliği su kaynakları üzerinde olumsuz etkisini göstermektedir. Bundan dolayı su kaynaklarının korunması ve etkin kullanımının önemi daha da artmıştır.Dünyayı etkisi altına alan salgın süreci ve bununla birlikte yaşanan gıda krizi de suyun önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Su hayatın merkezinde olduğu gibi kalkınmanında merkezindedir. Susuz bir bir kalkınmanın mümkün olmadığı aşikardır.  Bundan dolayı kurumuzun çalışmalarının önemi artmıştır. Her gün bir önceki günden daha çok çalışmamız gerekmektedir.Yarın karşılaşacığımız sorunlar için bugün daha çok çalışacağız.

İnşallah hep beraber elimizi gerekirse gövdemizi taşın altına koyarak başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Sözlerime son verirken toplantımızın ülkemize, milletimizi ve kurumumuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

DSİ Genel Müdürü Prof.Dr. Lütfi Akca’nın açılış ve değerlendirme konuşmalarının ardından söz konusu toplantıda Daire başkanlıklarının çalışmalarını içeren sunumlar yapılarak , değerlendirmeler ve istişareler yapıldı.