MERSİN MÜFTÜ DERESİ ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

6.11.2020 / Gösterim Sayısı : 2976 / Arşiv

Mersin ilimizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak baraj, gölet ve sulama tesislerinin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye ve Mersinli vatandaşlarımızı olası taşkın zararlarından korumaya devam ediyoruz.

Mersin’de yapımı devam eden Millet Bahçesi Projesi’nin içerisinden geçmekte olan Müftü Deresi’ndeki ıslah projemiz ile öncelikli olarak olası taşkınların engellenmesi hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra kazandıracağımız estetik görünüm sayesinde Mersinli vatandaşlarımızın yeni bir yaşam alanı ve huzurla vakit geçirebilecekleri yeni mekânlar kazanmalarına katkı sağlayacağız.

 

Çalışmalar kapsamında Müftü Deresi’nin sahilden itibaren 420 metrelik kısmının tabanı harçlı taş tahkimat, kenarları ise Millet Bahçesi’nin temasına uygun olması için pere kaplama duvar inşa edilerek ıslah edilecektir.

Mersin Millet Bahçesi civarında toplam 840 metre harçlı taş tahkimat temel, 840 metre çift taraflı pere kaplama üzerinde kargir duvar ve korkuluk yapılacaktır. Bugün itibariyle 680 metre taş tahkimat ve 630 metre pere kaplama inşaatı tamamlanmış olup çalışmalar hızla devam etmektedir.

 

Efrenk (Müftü) Deresi Islah çalışmasında Millet Bahçesi kısmındaki çalışmada fiziki olarak % 75 gerçekleşme sağlanmış olup, çalışmaların 30 Kasım 2020 günü tamamlanması hedeflenmektedir.