AZERBAYCAN HEYETİNDEN DSİ ZİYARETİ

8.06.2022 / Gösterim Sayısı : 1411 / Arşiv

Azerbaycan Su İyileştirme ve Su Kaynakları Açık Anonim Şirketi Başkanı Zaur  Mikayilov  başkanlığında  6  kişilik  Azerbaycan  heyeti;  su  kullanımı,  su yönetimi, yenilikçi teknolojilerin uygulanması, sulama birlikleri ile ilgili çalışmaların organizasyonu ve diğer alanlarda  ülkemizin  başarılarını  tanımak,  tecrübelerini  incelemek,  Azerbaycan'daki  su  yönetiminin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak ve ortak faaliyetlerin gelecekteki yönlerini belirlemek üzere, 06-08Haziran 2022 tarihlerinde ülkemize bir çalışma gezisi gerçekleştirdi.

6 Haziran 2022 tarihinde Antalya’ya gelen Azerbaycan heyeti, DSİ Antalya Bölge Müdürlüğü yetki alanına giren Yeniköy Baraj Şantiyesinde öğleden önce, Alanya Sulama Birliğinde de öğleden sonra incelemelerde bulundu.

Azerbaycan heyeti 7 Haziran 2022 tarihinde ise DSİ Genel Müdürlüğümüzü ziyaret etti. Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Akif Balta başkanlığında yapılan toplantıda heyete ülkemizin su alanında tecrübeleri, su yönetiminin sürdürülebilirliği konusunda bilgilendirmede bulunuldu.   

Söz konusu toplantıda: Etüt, Planlama ve Tahsisler Dairesi Başkanlığınca Sulama Planlaması, Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığınca Borulu Sulama Şebekeleri, Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığınca Baraj Projeleri, JHZ ve YAS Dairesi Başkanlığınca Yeraltısuyu Sulama Projeleri ve İşletme ve Bakım Dairesi Başkanlığınca Sulama Şebekeleri İşletilmesi konularında sunum yapıldı.