GENEL MÜDÜRÜMÜZ ADANA VE HATAY’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

25.07.2022 / Gösterim Sayısı : 1517 / Arşiv

GENEL MÜDÜRÜMÜZ ADANA VE HATAY’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Genel Müdürümüz Prof. Dr. Lütfi AKCA beraberindeki heyet ile birlikte 23 Temmuz Cumartesi günü Adana’da, 24 Temmuz Pazartesi günü ise Hatay’da bir dizi incelemelerde bulundu.

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca’ya , Genel Müdür Yardımcılarımız Mehmet Akif Balta ve Bülent Selek ile ilgili daire başkanları ve Adana Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe eşlik etti.

23 Temmuz Cumartesi günü  ilk olarak Adana Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Genel Müdürümüz Prof. Dr. Lütfi Akca ve beraberindeki heyet , ziyaretin ardından bölge müdürlüğümüzde gerçekleşen toplantıda Adana ve Osmaniye yatırımlarının son durumu hakkında bilgi aldılar.

Toplantıya Adana AK Parti Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru’da katıldı.

Toplantının ardından Genel Müdürümüz Prof. Dr. Lütfi Akca, Adana AK Parti Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru ve beraberlerindeki heyet ilk olarak Osmaniye Cevdetiye Regülatörü'nde inceleme yaptıktan sonra, Osmaniye Atıksu Arıtma Tesisi ve sulama suyuna etkileri konusunda istişarelerde bulundular.

İncelemenin ardından Ceyhan Öğretmenevi'nde çiftçiler ile bir araya gelerek, sulamada yaşanan sorunlar ve çözüme yönelik çalışmalar istişare edildi.

23 Temmuz Cumartesi günü Ceyhan İlçesi’ne geçen Genel Müdürümüz ve beraberindeki heyet, Mercimek, Nazım Bey ve Yeniköy Mahallelerinde yaşanan sulama sorunlarını yerinde inceledi. Çiftçilerimizin taleplerini kendilerinden dinleyerek çözüm yolları konusunda istişarede bulundular.

24 Temmuz Hatay Projelerinde İnceleme

Genel Müdürümüz Prof. Dr. Lütfi Akca, 24 Temmuz Pazar günü ise AK Parti Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Şanverdi, Sayın Hüseyin Yayman ve beraberlerindeki heyetle birlikte ilk olarak 9 bin 271 metre kret uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun kretine sahip Reyhanlı Barajı şantiyesinde istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Ardından heyetle birlikte, tamamlandığında yılda 239 hm3 suyu Reyhanlı Barajı'na derive edecek olan toplam 3 Bin 402 m uzunluğundaki T1 ve T2 Tünellerinde incelemelerde bulunduktan sonra Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım (Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı) şantiyesini ziyaret edip, istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Genel Müdürümüzden; Samandağ İlçesine 31 Ağustos’ta Su Müjdesi

Genel Müdürümüz ve beraberinde ki heyet daha sonra Hatay İçmesuyu İsale Hattı İkmali Tamamlama İşi şantiyesinde istişarelerde bulundu. Genel Müdürümüz burada İhlas Haber Ajansı’na verdiği mülakatta Hatay Arıtma Tesisinden alınacak olan arıtılmış suyun 31 Ağustos 2022 tarihi itibariyle Samandağ İlçesine verileceği müjdesini verdi.

Genel Müdürümüz ve beraberin deki heyet 24 Temmuz Pazar günü son olarak Hatay İskenderun Aşkarbeyli Feyezan Kanalı'nda incelemelerde bulunarak bölgeden ayrıldı.