DSİ TARAFINDAN ERZURUM NARMAN AÇIK CEZA İNFAZ KURUMUNDA SU SONDAJ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

13.11.2020 / Gösterim Sayısı : 2227 / Arşiv

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan "İş Yurdu Çalışmalarının Desteklenmesi Konusunda İş Birliği Protokolü" kapsamında Erzurum Narman Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan 6 hükümlüye yönelik olarak su sondaj eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı’ndan 1 Mühendis ve Erzurum 8. Bölge Müdürlüğünden 2 Şube Müdürü tarafından; genel jeoloji, sondaj ekipmanları, makine ve pompa bilgisi, kuyu yeri seçimi, şantiye düzeni, yeraltısuları mevzuatı, sondaj yöntemleri, kuyu inşa işlemleri ve numune alma yöntemleri anlatılmıştır.

Teorik eğitim sonrası söz konusu hükümlüler Narman Açık Ceza İnfaz Kurumu arazisinde DSİ 8. Bölge Müdürlüğü (Erzurum) personeli gözetiminde fiili olarak çalışmalara katılarak 50 metre derinlikte su sondaj kuyusunun delgi ve inşa aşamalarını kapsayan uygulamalı eğitim almışlardır. İnşa edilen söz konusu su sondaj kuyusundan 27 l/s su elde edilmiş ve Narman Açık Ceza İnfaz Kurumunun tarım arazisinde yetiştirilen yem bitkilerinin sulama ihtiyacının karşılanmasına yönelik hizmete sunulmuştur.