“EĞİTİMDE, SAĞLIKTA, ULAŞIMDA, TİCARETTE, ENERJİDE TÜRKİYE’YE ÇAĞ ATLATTIK”

14.08.2022 / Gösterim Sayısı : 967 / Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum’daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ticarette, enerjide ve daha pek çok alanda Türkiye’ye âdeta çağ atlattık” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum Kadeş Barış Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Toplu açılış merasiminde Genel Müdürlüğümüz tarafından yapımı tamamlanan;

-Koçhisar Barajı 2. Kısım İçmesuyu İsale Hattı’nın,

-Osmancık İncesu Göleti Sulaması’nın,

-Obruk Barajı Mansap Düzenlemesi ve Kızılırmak Osmancık Geçisi 1.Kısım’ın ve

-Alaca Arazi Toplulaştırmasının açılışı gerçekleştirildi.

Açılış merasiminde konuşmasına tüm vatandaşları selamlayarak ve Çorum'da dün meydana gelen depremden dolayı geçmiş olsun dileklerini ileterek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 3,5 yıllık hasretin ardından Çorumlularla birlikte olmanın memnuniyeti içerisinde olduğunu söyledi.

Çorum yöresine ait türkünün "Gezsem de dünyanın dört bucağını / Vallahi gözüme yine boş gelir / Gönül arzu eder dostu, cananı / Sızlar eski yaram gözden yaş gelir" dizelerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de işte yüreği yanık bu aşık gibi siz dostlarımızı, gönüldaşlarımızı görmeye geldik. Hasbihal edelim, hasret giderelim, ahdimizi ve kavlimizi tazeleyelim istedik" ifadelerini kullandı.

 

RESMÎ AÇILIŞI YAPILAN ESER VE HİZMETLER

Çorum'a eli boş gelmediklerini ve ziyaret vesilesiyle güncel yatırım bedeli 3 milyar 263 milyon lirayı aşan 78 kalem eser ve hizmetin resmî açılışını bugün yapacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğitimde, Çorum merkezde yapımı tamamlanan okulları, Kur'an kurslarını, sağlıkta, ilçelerimizdeki aile sağlığı merkezleriyle, 112 istasyonlarını, kültürde, Osmancık İlçe Halk Kütüphanesi'ni Çorum'un emrine veriyoruz. Hitit Üniversitemiz kuzey kampüsü, ilahiyat fakültesi ile Oğuzlar Yerleşkesi'nin ilk etabını tamamladık. Daha önceki Çorum ziyaretimizde şehrimize modern bir stadyum kazandırmanın sözünü vermiştik. Hamdolsun 15 bin kapasiteli Çorum Şehir Stadyumu'nu tamamlayarak Çorumspor'un ve sporcu gençlerimizin kullanımına açtık" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çorum'dan geçen herkesi görkemiyle selamlayan stadyumumuzun şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Stadyumun yanı sıra Alaca, Oğuzlar, İskilip ilçelerimizle Çorum merkezdeki spor yatırımlarının da hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet Su İşlerimiz, Osmancık İncesu Göleti Sulaması, Koçhisar Barajı İkinci Kısım İçme Suyu İsale Hattı, Alaca Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Projelerini, Obruk Barajı Mansap Düzenlemesi ve Kızılırmak-Osmancık geçişini bitirdi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzün hizmet binalarını, millet bahçelerini, güneş enerjisi santralleriyle altyapı ve çevre düzenleme işlerini bugün sizlerin istifadesine sunuyoruz. Biz buyuz, bizde laf yok, bizde iş var iş" ifadesini kullandı.

Kamu ve belediye yatırımlarıyla Çorum'un çehresini değiştirdiklerini anlattı.

“ÇORUM'A 20 YILDA TOPLAM 23,5 MİLYAR LİRA TUTARINDA YATIRIM YAPTIK”

Bugün "Çorum" denilince akla artık sadece tarımın gelmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanayisi, ihracatı, ticareti, çevre düzenlemesi, parkları, yolları, tünelleri, geniş caddeleri, modern kamu binaları, spor tesisleriyle Türkiye'nin yüz akı bir şehrin akla geldiğini vurguladı.

Son 20 yılda Çorum'un katettiği mesafe ve Çorumluların başarılarından gurur duyduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşı 40'ın üzerinde olanların 20 yıl öncesi ile bugünün Çorum'unu çok iyi mukayese edeceklerini, 2002 öncesindeki ülke ve kentin durumunu gençlere anlatmalarını istedi.

Çorum'a son 20 yılda bugünün rakamlarıyla toplam 23,5 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarımda, Çorum'a 13 baraj, üç gölet inşa ettiklerini, üç baraj ve bir gölet daha inşa edeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: Çorum'un genelinde el ele vererek, bir olacağız, beraber, olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."