DSİ GENEL MÜDÜRÜ PROF. DR. LÜTFİ AKCA ÇORUM’DA

14.09.2022 / Gösterim Sayısı : 1390 / Arşiv

Genel Müdürümüz Prof. Dr. Lütfi Akca bir dizi incelemede bulunmak üzere Çorum’a gitti. Genel Müdürümüz ilk olarak  Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu ile birlikte Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı ziyaret ederek Çorum yatırımları konusunda istişarede bulundu. 

Ardından, Çorum Valiliği tarafından düzenlenen koordinasyon toplantısında Çorum ve ilçelerindeki DSİ yatırımları masaya yatırıldı.

 

Toplantıya, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Toplantıda DSİ tarafından Çorum’a yapılan, yapımı devam eden ve planlanan projeler masaya değerlendirildi.

 

DSİ Aracılığıyla Çorum’a 10.5 Milyar TL Yatırım

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, DSİ tarafından Çorum’da 10.5 milyar TL’lik yatırım yapıldığını açıkladı.

Çorum’a da 2022 yılı itibariyle yapımına başlanan ve yapımı devam eden proje sayısının 81 adet olduğunu hatırlatan Lütfi Akca, “Bunlar tarım, HES, taşkın koruma gibi temel alanlarda temel ihtiyaçlara yönelik projeler. Bu projelerin güncel bedeli 6.5 milyar TL civarında. Bu rakam Çorum’a yapılan yatırımların en büyük göstergelerinden birisi. Bu yıl 7 adet proje tamamlanırken, 29 adet proje devam ediyor. 14 projemiz ise ihale aşamasında. Mevcut yatırım proje bedellerine ilave olarak 2022 yılı ek yatırımına teklif ettiğimiz 20 projenin 1.4 milyar TL bedeli, bunun yanında 2023 yılı yatırım programına teklif etmeyi planladığımız 3 adet projenin yatırım bedeli ise 2.5 milyar TL. Bu rakamları topladığımızda 2023 yılı itibariyle devletimiz tarafından DSİ aracılığıyla Çorum’a 10.5 milyar TL’lik yatırım yapılmış olacak.” dedi.

 

Genel Müdürümüz Prof. Dr. Lütfi Akca, Muhtarların Taleplerini Dinledi

 

Toplantının ardından Genel Müdürümüz Prof. Dr. Lütfi Akca, DSİ 54. Çorum Şube Müdürlüğümüzü ziyaret ederek, muhtarlarla bir toplantı düzenledi. Toplantıda muhtarların taleplerini dinleyen Prof. Dr. Akca, DSİ yatırımlarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Tımarlı Sulaması 2. Kısım Kapsamında 77 Bin 50 Dekar Tarım Arazisi Sulanacak

Muhtarlarla yapılan toplantının ardından Genel Müdürümüz Prof. Dr. Lütfi Akca incelemelerini Çorum AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu ile birlikte ‘Tımarlı Sulaması 2. Kısım’ şantiyesini ziyaret ederek sürdürdü.  İnşaat çalışmalarının koordine edildiği şantiyede çalışmalarda gelinen seviye hakkında bilgi aldı.

Burada Tımarlı Sulaması 2. Kısım inşaatında gelinen seviye ve sulama yatırımlarımız hakkında İhlas Haber Ajansına mülakat veren Prof. Dr. Akca, proje kapsamında Çorum ve Çankırı’da toplam 77 bin 50 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını belirtti.

 

Osmancık Yatırımları Masaya Yatırıldı

Prof. Dr. Lütfi Akca incelemelerini Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör’ü ziyaret ederek sonlandırdı. Ziyaret kapsamında DSİ yatırımlarımızın durumu hakkında karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.