AKSARAY’DA SULAMA YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

14.10.2022 / Gösterim Sayısı : 868 / Arşiv

Aksaray İli Helvadere Beldesinde 4 bin 980 dekarlık zirai arazinin modern borulu sistemle sulanmasını sağlayacak olan Aksaray Helvadere Göleti Sulaması Yenileme İnşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Aksaray İli Helvadere beldesinde bulunan 4 bin 980 dekarlık tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapılacak olup, iş kapsamında fiziki gerçekleşme %50’ye ulaştı.

 

Aksaray Helvadere Göleti Sulaması Yenileme İşi Kapsamında;

6 bin 224 metre HDPE ana boru hattı ve 24 bin 714 metre yedek boru hattı yapılacak işte şu ana kadar toplam 15 bin 320 metre boru imalatı tamamlanmıştır. Kalan boruların döşenip sanat yapılarının tamamlanması ile birlikte projenin 2022 yılı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır.

 

Milli Ekonomiye 11 Milyon TL Katkı

Proje tamamlandığında bölgede yapılacak sulu tarım ile 2022 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 11 milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. Proje ile birlikte bölgede ürün çeşitliliği artacak ve tarıma dayalı sanayi gelişerek bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlanacaktır.