YEŞİL KARINCALAR KUĞULUPARK’TA İŞ BAŞINDA…

17.10.2022 / Gösterim Sayısı : 894 / Arşiv

Konya Seydişehir Kuğulupark Rehabilitasyon Projesi kapsamında 2015 yılında idari imkânlarla başlatılan toplu makineli çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

2018 yılında Mülga T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tabiat parkı ilan edilen alanda yürütülen projenin amacı doğal yapısının korunarak bataklık alanın kurutulması, tarım arazilerinin taşkınlardan korunması, gelen kaynak sularının depolanarak sulamada kullanılması ve modern bir dinlenme ve mesire alanı haline getirilmesidir. Ayrıca Kuğulupark Tabiat Parkı Geliştirme planında, park alanın Yeraltı Sularının Kirlenmeye ve Bozulmaya Karşı Korunması ile içme suyu olarak kullanılması planlanmaktadır. Kuğulupark Tabiat Parkı, Seydişehir ilçe merkezinin yaklaşık 4 km güneyinde Antalya Konya Çevre Yolu üzerinde yer almaktadır.

Kuğulupark Projesi iki adet göletten oluşmaktadır. İlk gölet tamamlanmış olup, ikinci gölette şu ana kadar yaklaşık 130 bin m² temizlik çalışması tamamlanmıştır. İş tamamlandığında 32.604 nüfus ve 4.000 hektar tarım arazisini sel baskınlarından koruyacaktır.