KARAMAN TAŞKALE GÖLETİ VE SULAMASI TAMAMLANDI

7.11.2022 / Gösterim Sayısı : 1099 / Arşiv

Karaman Merkez Taşkale Göleti ve Sulaması İnşaatında çalışmalar tamamlandı. Proje ile birlikte 4 bin dekar tarım arazisi modern sulama şebekesine kavuşacak.

Su hayatın merkezinde olduğu gibi kalkınmanın da merkezindedir. Susuz bir kalkınmanın mümkün olmadığı aşikârdır.  Bu kapsamda sulama projelerimiz başta olmak üzere yatırımlarımızı en kısa zamanda tamamlayarak faydaya dönüştürmek, verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız. DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız.

Karaman ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

 

Taşkale Göleti ve Sulaması projesi ile birlikte 4 bin dekarlık tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapılacak olup, iş tamamlandı.

Karaman Merkez Taşkale Köyünün yaklaşık 10 km Güneydoğusunda ve İncesu Deresi üzerine

inşa edilen, temelden 27,5 metre yüksekliğe ve 1 milyon 853 bin m³ su depolama hacmine sahip olan Taşkale Göleti ve Sulamasında 108 adet sanat yapısı imalatı, idari bina inşaatları,  340 metre CTP boru hattı, 12 bin 228 metre HDPE ana boru hattı ve 4 bin 772 metre yedek boru hattı imalatı tamamlanmıştır.

 

Milli Ekonomiye 11 Milyon TL Katkı

Karaman Merkez Taşkale Göleti ve Sulaması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile 2022 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 11 milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. Suyu depolamak, depolanan suyu borulu şebeke ile tarım arazilerine ulaştırmak ve tarım arazilerinin toplulaştırılması bir bütün olarak düşünülmelidir. Proje ile birlikte bölgede ürün çeşitliliği artacak ve tarıma dayalı sanayi gelişerek bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlanacaktır.