KÜTAHYA SİMAV ÇAYI’NDA YATAK TEMİZLİĞİ VE TANZİMİNE BAŞLANDI

25.11.2022 / Gösterim Sayısı : 676 / Arşiv

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.

 

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

 

Bu kapsamda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak Kütahya ve ilçelerinde Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.

Kütahya ili, Simav ilçesi; Demirci Belediyesi, Çitgöl Belediyesi, Beyce köyü ve Değirmenciler köyü arazilerinden geçen Simav çayı ve yan kollarında sel baskınlarını önlemek ve drenaj sağlanması amaçlarıyla yaklaşık 9.200 metre uzunluğunda yatak temizliği ve tanzimine başlandı.  Dere yataklarında envantere yeni giren 1 Adet Uzun Bomlu Paletli Ekskavatör, 2 Adet Kamyon, 1 Adet Paletli yükleyici ve 2 Adet Paletli Ekskavatör kullanılarak toplamda 95.000 m3 kazı yapılması, 23.000 m3 rüsubat taşınması ve yaklaşık 6,5 km işletme-bakım yolu yapılması planlandı.

Çalışmaların yaklaşık 10 haftalık bir sürede tamamlanması hedeflenmekte olup % 75 oranında fiziksel gerçekleşme sağlanmıştır.