DSİ, KUMLUCA VE FİNİKE’DE

13.12.2022 / Gösterim Sayısı : 1277 / Arşiv

Antalya’da 11 Aralık 2022 akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sel felaketinin yaşandığı Kumluca ve Finike ilçelerinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

DSİ tüm imkanları ile bölgede seferber oldu. Kumluca ve Finike’de selden etkilenen bölgelerde ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını titizlikle sürdürdü. İş makinelerimiz ilk andan itibaren aralıksız çalıştı.

Kumluca ve Finike ilçelerinde kuvvetli yağış nedeniyle yaşanan sel felaketiyle ilgili çalışmalar bugün de devam ediyor. Su ve çamur altında kalan iş yerlerinde sular çekiliyor, eşyalar temizleniyor, yollarda biriken çamur ve devrilen ağaçlar ise iş makineleriyle kaldırılıyor. İlçede bir yandan da hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Prof. Dr. Lütfi Akca Kumluca ve Finike ilçelerini ziyaret ederek çalışmaları yerinde takip ettiler.  Bir yandan sahadaki çalışmaları inceleyen heyet, bir yandan da mağdur olan vatandaşlarla bir araya gelerek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundular.