GENEL MÜDÜRÜMÜZ MEHMET AKİF BALTA TRABZON’DA PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ

3.01.2023 / Gösterim Sayısı : 1066 / Arşiv

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta bir dizi ziyarette bulunmak üzere Trabzon’a gitti.  Genel Müdür Balta ilk olarak, Trabzon Söğütlü Deresi’nin denize mansaplandığı yerde inşa edilecek köprünün imalat yerinde ve Doğu Karadeniz’de ilk kez Söğütlü Deresi üzerinde uyguladığımız sel tırmığı projesini yerinde inceleyerek yapılan çalışma hakkında DSİ 22. (Trabzon) Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan’dan bilgi aldı.

Genel Müdür Mehmet Akif Balta ardından Trabzon’un en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Sera Vadisi’nde yapım çalışmaları devam eden çökeltim havuzu inşaatında incelemelerde bulunarak, işte gelinen seviye hakkında bilgi aldı.

Çalışmalar Yerinde İncelendi

Genel Müdürümüz Sera Vadisinde yaptığı inceleme ziyaretinin ardından şehrin en önemli yatırımlarından biri olan ve uzun yıllar kentin içme suyu ihtiyacını karşılayacak ''Trabzon İçmesuyu İsale Hattı Kutlugün İletim Tünelinde'' incelemede bulundu.

Söz konusu incelemede Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve beraberindeki heyetle birlikte çalışmalar yerinde incelendi .

Kutlugün İletim Tüneli giriş noktasında DSİ 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan'ın proje kapsamındaki çalışmalarla ilgili yaptığı bilgilendirmenin ardından, 1.012 metrelik tünel yürüyerek geçildi.

Uzun Yıllar Hizmet Edecek

İsale Hattı inşaatımızın en önemli virajlarından biri olan ve toplam 1.012 m uzunluğundaki Kutlugün İletim Tünelinde delgi işlemi tamamlandı. 4 m çapındaki bu tünelle birlikte, Trabzon’da 14. 000 m³ kapasiteli 12 adet depo ile 8 adet terfi istasyonu da tamamlandı.

İletim Tüneli incelemesinin ardından Akoluk Arıtma Tesisi ziyaret edildi.

Bu proje ile birlikte Trabzon İlimizin içmesuyu garanti altına alınacak  ve vatandaşlarımıza memba kalitesinde bir içmesuyu sağlamış olacağız.

 

Genel Müdürümüz Mehmet Akif Balta; Kazasız Belasız Bir Çalışma Sezonu Diledi. 

 

Genel Müdürümüz saha ziyaretlerinin ardından DSİ 22. Bölge Müdürlüğümüzde düzenlenen koordinasyon toplantısında bölgemiz görev alanında bulunan illerimizde tamamlanan ve devam eden yatırımlarımızın son durumu hakkında birifing aldı. Genel Müdür Balta; Bölge Müdürümüz ve ekibine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Genel Müdürümüz son olarak DSİ 22. Bölge Müdürlüğü makine parkına yeni katılan iş makineleri için düzenlenen törene katıldı. Yeni iş makinelerinin hayırlı olmasını dileyen Balta; 2023 yılında kazasız belasız bir çalışma sezonu diledi.  

Törenin ardından personel ile bir araya gelerek hasbihal etti.