DSİ GENEL MÜDÜRÜ MEHMET AKİF BALTA “ÜLKEMİZ İÇİN SU VE SULAMA YATIRIMLARINDA BÜTÜN İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

4.01.2023 / Gösterim Sayısı : 1310 / Arşiv

Genel Müdürümüz Mehmet Akif Balta, Anadolu Ajansı ve Demirören Haber Ajansına DSİ Yatırımları ve 2023 yılı yatırım hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu.

 

DSİ yatırımlarının; tarım, endüstri, enerji ve hizmet sektörlerinde büyük önem taşıdığını, gerek gıda güvenliğinin temini gerekse enerji arz güvenliğinin sağlanması hususlarında önemli bir işlev gördüğünü belirten Genel Müdür Balta “DSİ 4 sektörde faaliyetlerini sürdürmekte olsa da vatandaşlarımız tarafından daha ziyade Baraj inşa eden kuruluş olarak bilinmektedir. Bu baraj ve hidroelektrik santraller arasında dünyanın en yüksek ve büyük barajları arasına ismini yazdıran Atatürk, Keban, Karakaya, Altınkaya ve Oymapınar gibi barajlarımız da bulunmaktadır. Son dönemde Deriner, Ermenek, Çine, Yusufeli ve Ilısu barajlarımız hizmete alınmıştır.

 

DSİ Genel Müdürlüğü olarak özellikle son 20 yılda devasa büyüklükte baraj, gölet, sulama tesisi, içmesuyu ve arıtma tesisi, atıksu arıtma tesisleri, hidroelektrik santralleri inşa ettiklerini çok sayıda derenin ıslahını gerçekleştirdiklerini ve bununla birlikte sosyal yaşam alanları oluşturarak vatandaşların istifadesine sunduk.” Dedi.

 

 

Ülkemiz İçin Su Ve Sulama Yatırımlarında Bütün İmkânlarımızı Seferber Ettik

 

Açıklamalarında son 20 yıl yatırımlarına değinen Genel Müdür Mehmet Akif Balta son 20 yılda yaklaşık 477 Milyar Liralık yatırım yaptıklarını, 716 baraj, 481 gölet ve bent, 101 yeraltı depolama tesisi, 1.633 sulama tesisi, 318 toplulaştırma projesi, 326 içme suyu ve atıksu tesisi, 615 HES ve 5.395 taşkın koruma tesisi olmak üzere toplam 9.585 adet tesisi hizmete aldıklarını ifade etti.

 

“Cumhuriyetimizin 100. Yılına Büyük Bir Heyecanla Girmenin Mutluluğunu Yaşamaktayız”

 

2023 hedefleri konusunda değerlendirmede bulunan Mehmet Akif Balta; “2023 yılında hedefimiz 42,08 Milyar Liralık yatırım yapmaktır.  Bu kapsamda 24 baraj, 17 gölet ve bent, 24 yeraltı depolama tesisi, 123 sulama tesisi, 52 toplulaştırma projesi, 10 içme suyu ve atıksu tesisi, 20 HES ve 284 taşkın koruma tesisi olmak üzere toplam 554 tesisini tamamlayarak milletimizin hizmetine sunmaktır.

 

 

Ayrıca inşallah alacağımız ilave ödeneklerle bu rakamları daha büyük hedeflere taşıyarak aziz milletimizin istifadesine sunacağız.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.