DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

17.02.2023 / Gösterim Sayısı : 2861 / Arşiv

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, iki büyük depremden etkilenen 11 ilimizde; arama kurtarma, enkaz kaldırma ve vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının giderilmesi hususundaki çalışmalarına devam ediyor.

Depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren seferber olarak bölgeye intikal etmeye başlayan DSİ ekipleri, halihazırda 8 bin 25 personel, 3 bini aşkın iş makinesi ve ekipman ile çalışmalarını 24 saat kesintisiz sürdürüyor.

DSİ tarafından, AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, 30 adet su tankeri bölgede aktif olarak çalışma yürütüyor ve 10 adet kamyon ile 5 ayrı ilden sürekli olarak içme suyu taşınıyor. Ayrıca günlük 17 bin 600 kişiye 3 öğün yeme-içme ve sürekli sıcak çorba servisi yapılıyor.

DSİ ekipleri depremden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyacının giderilesi için konteyner ve çadır kentlerin kurulacağı alanlarda zemin düzenleme ve kurulum çalışmalarına aktif olarak katılım sağlıyor. Bu kapsamda ayrıca DSİ 22. (Trabzon) Bölge Müdürlüğü, demir kaynak atölyesinde ilk etapta 500 adet olmak üzere çadır üretimine başlandı.   

Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması kapsamında DSİ 8. (Erzurum) Bölge Müdürlüğünde imal edilen 100 adet seyyar tuvalet ve seyyar yatakhane deprem bölgesine gönderildi.

Öte yandan Türkiye genelinde 4 bin 764 kişinin barınma ihtiyacını temin edebilecek DSİ Misafirhanelerinde, depremden etkilenen vatandaşlarımız ağırlanıyor.