AZERBAYCAN HEYETİ İLE TECRÜBELER PAYLAŞILDI

2.03.2023 / Gösterim Sayısı : 1269 / Arşiv

Genel Müdürlüğümüzde 2 Mart Perşembe günü Azerbaycan heyeti ile Namık Kiper toplantı salonunda ‘’DSİ’nin başta Arazi Toplulaştırma ‘’ çalışmaları olmak üzere diğer çalışmalar hakkında tecrübeleri masaya yatırıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı İdaresi Ekonomik Konular ve Yenilikçi Kalkınma Politikası Başkanı Shahmar Movsumov ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Dr. Nihat Pakdil’in başkanlıklarında gerçekleşen toplantıya Azerbaycan Tarım Bakanı İnam Karimov, Genel Müdürümüz Mehmet Akif Balta, Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzden ilgili Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve ilgili heyetler ile Azerbaycan heyeti katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Dr. Nihat Pakdil, 'Bilindiği üzere ülkemiz 6 Şubat tarihinde 11 ilimizi etkileyen bir deprem afeti yaşadı. Bu süreçte can Azerbaycanlı kardeşlerimizi her şehrimizde yanımızda gördük. Bunun için kardeş ülke Azerbaycan’a yürekten teşekkür ediyoruz.

Elbette kaybettiğimiz canlarımızı geri getiremeyiz ama şehirlerimizi inşallah en kısa zamanda yeniden imar ve ihya edeceğiz.

Tarım ve Orman Bakanlığı olarak depremin ilk anından itibaren bütün şehirlerimizde bakanlığımızın  bütün imkanlarımızı seferber ederek milletimizin yanında olduk. Elbette hayat bir taraftan devam etmektedir. Bugünkü toplantımızda da DSİ Genel Müdürlüğümüzün başta ‘Arazi Toplulaştırma ‘ çalışmaları olmak üzere diğer faaliyetlerimizdeki tecrübelerimizi siz değerli Azerbaycanlı kardeşlerimizle paylaşacağız. Sizlere tekrar kardeş ülkenize hoş geldiniz diyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.’ dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı İdaresi Ekonomik Konular ve Yenilikçi Kalkınma Politikası Başkanı Shahmar Movsumov’da yaptığı konuşmada ,’Bizler kardeş Azerbaycan olarak siz kardeşlerimizin yaşadığı afeti en derinden yüreğimizde hissettik ve ilk günden itibaren kardeşlerimizin yanında olduk.

Sizin ağrınız, bizim ağrımızdır.

Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. İnşallah Allah bir daha hiç bir kimseye böyle acılar yaşatmaz. Bugünde hem tekrar sizlerin acılarınızı paylaşmak hem de malum devam eden bir hayat var. Bundan dolayı devam eden hayatta insanlarımızın sorunlarını çözmek için sizlerin tecrübelerinden faydalanmak için buradayız. Azerbaycan topraklarını sizlerin tecrübeleri ve kardeşliği ile inşallah ihya edeceğiz. ‘’dedi.

Konuşmaların ardından söz konusu toplantıda kurumumuzun başta ‘Arazi Toplulaştırma’ çalışmaları olmak üzere diğer çalışmaları içeren sunumlar yapılarak, üzerinde istişarelerde bulunuldu.