SUYUN GÜCÜ ENERJİ İLE BULUŞUYOR

30.03.2023 / Gösterim Sayısı : 1035 / Arşiv

Hidroelektrik Enerji her ülke için kalkınma, refah, istikrar ve hayat kalitesi anlamına gelmektedir. Enerjinin yerinde, zamanında ve makul fiyatlarla temin edilmesi kalkınma için vazgeçilmezdir. Ülkelerin gelişmişlik durumu sürdürülebilir enerji kaynaklarının varlığı ile değer kazanmaktadır. Sürdürülebilir enerji, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için gerekli olan kaynakları tehlikeye atmadan bugünün ihtiyacını karşılayabilmektir

 

Ülkemiz ekonomisinin son yıllarda önemli bir gelişme göstermesine paralel olarak elektrik enerjisi tüketiminin de arttığı görülmektedir. Bununla birlikte enerji; ekonomik, sosyal ve çevresel yönleri bulunan aynı anda pek çok sektörle bağlantılı bir konudur. Bir ülkenin en önemli hedefi kalkınma, kalkınmanın en önemli ayağının üretim, üretimin devamlılığı için ise enerji ihtiyacının kesintisiz karşılanması gerekmektedir.

Enerji yatırımları kapsamında Akça HES’ te çalışmalar tamamlandı. Akça HES, 6,55 megavat kurulu güce sahip, Derebucak Barajı iletim hattı üzerinde ve Derebucak İlçesi Akçabelen Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır.  Projede kabul çalışmaları devam ediyor. Söz konusu tesisin tamamlanmasıyla yaklaşık 10.000 hanenin elektrik ihtiyacı karşılanarak ekonomiye 70 milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.