KÜTAHYA TAVŞANLI TUNÇBİLEK BARAJI’NDA ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

20.04.2023 / Gösterim Sayısı : 1024 / Arşiv

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Kütahya ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

 Kütahya Tavşanlı Tunçbilek Barajı’nda çalışmaların başladığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, ‘Çalışmalarına başladığımız Kütahya Tavşanlı Tunçbilek Barajı’nın tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 1.550 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını’ söyledi.

‘Proje kapsamında kret ulaşım yolu ve orman rölakasyon yolu kazı/dolgu işlerinin tamamlandığını’ ifade eden Genel Müdür Balta, ‘Ulaşım yolları tamamlanacaktır. Memba batardosu ve dipsavak inşa edilecektir. Gövde ve cut-off kazıları yapılıp gövde enjeksiyon ve dolgu işlemlerine başlanacaktır.’ dedi.

 Temelden yüksekliği 30 metre ve su depolama kapasitesi 420 bin m3 olan Kütahya Tavşanlı Tunçbilek Barajı’nın tamamlanması ile 2023 birim fiyatları ile dekar başına yaklaşık 9.175 TL Gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 14.220.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.