DENİZLİ’NİN EN BÜYÜK İÇME SUYU DEPOSUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

25.04.2023 / Gösterim Sayısı : 631 / Arşiv

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Denizli’de içme suyu projesi çalışmalarını aralıksız sürdüren DSİ, en büyük içme suyu deposu inşaatı çalışmalarına başladı.

DENİZLİ’NİN EN BÜYÜK İÇME SUYU DEPOSU OLACAK

Küresel ısınma ve iklim değişikliği sonucunda suyun önemi ile birlikte korunması ve depolanması her geçen gün büyük önem arz ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Denizli’nin merkezine yeterli su temini sağlamak için Çakmak mahallesine inşa edeceğimiz 10 bin metreküplük içme suyu deposu inşaatının kazı çalışmalarında sona gelinmiş olup, imalat çalışmalarına başlanacaktır. 56 milyon liralık dev proje ile 1 adet 10 bin metreküp kapasiteli içme suyu deposu ve terfi istasyonu inşa edilecektir.” dedi.